Close

Választás2014 – Mesterházy: nem kell feloldani az MSZP-t egy új pártban

Mesterházy Attila pártelnök szerint az MSZP-t nem kell „feloldani” egy új pártban, egészen eddig azért küzdött, hogy ne tűnjön el a „süllyesztőben”, és sikernek nevezte, hogy megőrizték szervezettségüket.

Az MSZP elnöke erről szerdán az Inforádió Aréna című műsorában beszélt. Azt mondta, soha nem fog egyetérteni olyan irányvonallal, amely arról szól, hogy az MSZP-nek fel kell oldódnia más formációban. Ezzel Szekeres Imre országgyűlési képviselő szavaira reagált, aki kedden a Facebook-oldalán közölte, lemondott jászsági elnöki pozíciójáról, és álláspontja szerint az MSZP bázisán új baloldali demokratikus pártot kell szervezni.

Hangsúlyozta: mai tudásával is megkötné az akkori helyzetben a megállapodást a baloldali ellenzékkel, mert akkor nem lehetett másként dönteni. Mivel azonban ez nem hozta meg az eredményt, egyetért azzal, hogy jelen formájában „nem megy tovább” az összefogás. Együttműködésre ugyanakkor szükség van, az önkormányzati választásokon a helyi szervezetek döntik el, hogy kivel és milyen formában akarnak együttműködni – tette hozzá.

Az európai parlamenti választásokról azt mondta, eddig nem tudtak a kampánnyal foglalkozni, mert „élve boncolták magukat”.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top