Close

Ha BringaMániás vagy, tekerj el RIO-ba!

Buzánszky Jenő és Rékasi Károly is kereket oldott…
Budapest, 2014. április 16. – Régóta dédelgetett álma válhat valóra most annak, aki május végéig rendszeresen bringázik, és akinek még a szerencse is kedvez. A 2010-ben startolt McDonald’s BringaMánia program ugyanis legújabb kampányában nem kisebb vállalkozásra csábítja a foci és a bicikli szerelmeseit, mint hogy minél többször pattanjanak nyeregbe, és így győzzék le a Budapest-Rio de Janeiro közti közel 10 000 kilométeres távolságot. Persze mindezt virtuálisan, és jelképesen, hiszen a BringaMánia Tekerj el RIO-ba nyereményjátékának köszönhetően már pár száz kilométernyi tekerés is elég lehet ahhoz, hogy egy szerencsés BringaMániás  a Rió de Janeiró-i Maracana Stadion gyepére lépjen a 2014-es foci világbajnokság döntő mérkőzése előtt. A programot bemutató sajtóeseményen Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás játékosa és Rékasi Károly színművész is biciklire pattantak. 

 

A McDonald’s 2010 nyarán hozta létre a BringaMánia programot azzal a céllal, hogy a biciklizés népszerűsítése mellett segítse a kétkeréken közlekedő felnőtteket és gyerekeket a kulturált, biztonságos bringázás elsajátításában. Az indulás, vagyis 2010 nyara óta a BringaMánia 23 bringás eseményt szervezett, amelyek 11 várost érintettek 11 megyében, és mintegy 50 ezer embert mozgattak meg. A résztvevők együtt összesen mintegy 490 ezer km-t tettek meg a BringaMánia programjain tekerve. 2011-ben elindult a BringaMánia weboldala is, amely ma több mint 21 ezer visszajáró látogató számára jelent rendszeres tájékozódási pontot.
 „Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy a 2010-ben létrehozott program négy év után egy 37 ezres rajongói bázissal rendelkező országos programmá nőtte ki magát. Az eddig letekert kilométerekkel a programok résztvevői majdnem 13-szor megkerülhették volna a Földet, és ez még csak a kezdet. Folyamatosan dolgozunk a program fejlesztésén, megújításán, hogy eredeti célunkat „minél többen két keréken” elérjük. Örömmel látjuk, hogy 2014-ben egyre többen szeretik az életet két keréken, és hisszük, hogy ehhez a BringaMánia is évről-évre hozzáteszi a maga szerény, de értékes hozzájárulását.” – mondta el Horváth Ágnes, a gyorsétterem-lánc ügyvezető igazgatója.
A kilométergyűjtés idén is folytatódik többek között a 15. BringaMánia Balatonkörön, amelynek résztvevői május 3-án, Balatonföldváron állnak majd rajthoz. A program idei első nagyszabású eseményére eddig már 1000-nél többen regisztráltak, ők négy táv közül választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, akik az 5 kilóméteres  „Balatonköröcskén” barátkozhatnak a biciklis túrázással. A családoknak nyáron is kínál programot a BringaMánia, ők a Gyerekszigeten találkozhatnak ismét a BringaMánia Park rendezvényeivel. 
A FIFA Labdarúgó-Világbajnokság hivatalos főszponzoraként a McDonald’s idei BringaMánia programjában a focit és a bringázást összekapcsolva is népszerűsíti a bringázást. A most meghirdetett és mobil applikáción keresztül elérhető Tekerj el RIOba! játék szerencsés fődíjasa nemcsak, hogy testközelből tapasztalhatja meg a döntő hangulatát, de egy exkluzív program keretében felejthetetlen élményeket szerezhet; többek között közös fényképet készíthet a világbajnokság trófeájával is. Brazília legnagyobb stadionja, a Maracana az 1950-es labdarúgó világbajnokságra épült, és 63 évvel később a 2014. július 13-i döntőt is ott játsszák majd. A brazil „futballszentély” gyepére csak nagyon kevés ember léphetett eddig, azt is csak a nagyon szigorú előírásoknak megfelelően. Most mindenkinek esélye lehet erre, aki regisztrál a Tekerj el RIOba! játékba, összegyűjti  az utazáshoz szükséges kilométereket és még a szerencse is kedvez neki. Az applikáció letölthető Andorid és iOS okostelefonokra. További részletek az applikációban, illetve a www.bringamania.hu weboldalon érhetők el. 
Az applikáció mellett április második felétől egy több állomásos road show is indul, amelyben a BringaMánia program és a Teker el RIOba! játék egy látványos installációval az ország számos pontjára eljut.  
Tervezett roadshow állomások:
Április 16. Budapest, Sajtótájékoztató 
Április 24-25. Győr, SZEN, Győri Egyetemi Napok 
Május 2. Kecskemét, McDonald’s Étterem 
Május 3. Balatonföldvár, 15. BringaMánia Balatonkör 
Május 6. Budapest, Corvinus Egyetem, Corvinus Majális 
Május 16-17. Zalaegerszeg, Zalaegerszeg Fesztivál
Május 18. Budapest, Westend, V4 kerékpárverseny 
Május 23-24. Budapest, Belvárosi Fesztivál 
Május 25. Budapest, Ezer Lámpás Éjszakája 
Június 15. Siófok, McDonald’s Étterem 
A lehetőség már a játék első napján sokakat magával ragadott, így bringára pattant Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás játékosa, Rékasi Károly, Kökény Attila is.
 

 
 
 
Háromszáz métert tekert egy perc alatt Buzánszky Jenő
Száz évig szeretne élni – ezt mondta ma délelőtt a legendás Aranycsapat hátvédje a Mc Donald’s BringaMánia programjának sajtótájékoztatóján. A májusban 89. évet betöltő Buzánszky Jenő szobabiciklijén teker. Falutól faluig kerékpározik – viccelődött a most is kirobbanó formában lévő futballista.  És ha már ilyen jó a fizikuma, akkor a szomszéd falu helyett, miért ne tekerjen el Rióig. A mai napon már meg is tette az első kilométereket a budapesti Eiffel térre épített bicikli-installáción. 
Az egészséges életmódot népszerűsíti a Mc Donald’s, ezért is hozta létre a BringaMánia programját immár 4 éve, aminek már 37 ezer tagja van és ez a szám évről évre emelkedik. A program idei, egyik legnagyobb kezdeményesével már nem csak a kerékpár sport, hanem a futball szerelmeseit is felkarolta. A FIFA Labdarúgó-Világbajnokság hivatalos főszponzoraként a McDonald’s idei BringaMánia programjában a focit és a bringázást összekapcsolva is népszerűsíti a bringázást. A „Tekerj el Rióba” akciónak köszönhetően két szerencsés biciklis kijuthat a 2014-es rió-i futball VB-re, ahol találkozhat a júliusi döntős csapatok játékosaival, kezébe veheti a győztes trófeát és több tízezer szurkoló előtt, elsőként lépheti a Maracana stadion gyepére. 
 A Budapest – Rió de Janeiró 10.000 km-es távot persze csak képletesen kell letekerni a jelentkezőknek. Egy speciális, telefonra letölthető applikáció segítségével lehet gyűjteni a sorsoláshoz szükséges kilométereket. (a versenyben való részvételhez szükséges játékszabályok a www.bringmania.hu oldalon találhatók) 
Ténylegesen 575 km-t kell letekerni, éppen ezért döntött úgy a 89 éves egykori Aranycsapat játékosa, hogy ő is bringára ül. Gyakorlott szobabiciklizőként mindenkit arra buzdít, hogy éljen egészségesen, független attól, hogy hány éves. 
Buzánszky Jenő elárulta, hogy minden reggel tornázik és az egészséges étkezésre is szigorún odafigyel, mert még 89 évesen is szeretne ott lenni a brazíliai VB-n. 
De erre minden esélye meg van mert kirobbanó formában van, egy perc alatt 300 métert tekert le, vagyis ennyi idő alatt jutott el a Nyugati pályaudvartól a Jászai Mari térig. 
A legendás futballista 1954-es berni világbajnokságon szemtől szemben állhatott a pályán az ugyancsak legendás brazil csapattal. A negyeddöntőben játszottak egymás ellen. Ez volt minden idők egyik legdurvább és legvéresebb vébé meccse volt. Brazíliától vártak azt, hogy megtörje a sokáig veretlen magyar csapat menetelését. A magyarok már rögtön a 7. percben 2-0-s vezetést szereztek, ezt nagyon rosszul kezelték a brazilok. Rengeteg szabálytalanságot követtek el, végül egy pofon miatt a meccs 71. percében kiállították Bozsikot és a brazil Santos-t. Végül az Aranycsapat 4-2-re legyőzte a brazil válogatottat, akik nem bírták elviselni a vereséget és neki estek a magyaroknak az öltözői folyosón.  Buzánszky Jenő már nem neheztel a brazilokra, sőt szívesen kiutazna a VB-re, hogy személyesen, immár nézőként megcsodálhassa a világ legjobb futballcsapatainak a játékát. 
Kereket oldott Rékasi is… 
Rengeteget sportol és bringázik Rékasi Károly, most is kirobbanó formában van. Hetente legalább 100 km-t biciklizik. A munkája miatt szellemileg és fizikailag egyaránt nagyon leterhelt színész, ha teheti, akkor sportol, de a bringázás jelenti neki az igazi kikapcsolódást. 
Jászberényi gyerek vagyok – mondta a színész. Gyerekként jópofa dolog volt „bicajozni”. 

Ma már viszont egész mást jelent neki a kerékpár. Új életszemléletet ad neki a bringázás. Odafigyel arra, hogy mit eszik és hogy egészségesen éljen. Ennek pedig nélkülözhetetlen kelléke a kerékpár. Igyekszik hetente legalább 100 km-t letekerni. A színészhivatás iszonyatos szellemi és fizikai leterheltséget jelent neki, amit bringázással próbál ellensúlyozni, ezért mindenkit arra buzdít, hogy tegye le az autóját és üljön kerékpárra.  Ezt a tanácsát most azért is érdemes megfontolni, mert ingyen lehet kijutni Brazíliába az idei foci világbajnokságra. A FIFA által szervezett 2014-es futball világbajnokság hivatalos támogatója a McDonald’s. A cég az egészséges életmódot népszerűsíti ezért is hozta létre a BringaMánia programját immár 4 éve, aminek már 37 ezer tagja van és ez a szám évről évre emelkedik. A program idei, egyik legnagyobb kezdeményesével már nem csak a kerékpár sport, hanem a futball szerelmeseit is felkarolta. A FIFA Labdarúgó-Világbajnokság hivatalos főszponzoraként a McDonald’s idei BringaMánia programjában a focit és a bringázást összekapcsolva is népszerűsíti a bringázást. A „Tekerj el Rióba” akciónak köszönhetően két szerencsés biciklis kijuthat a 2014-es rió-i futball VB-re, ahol találkozhat a júliusi döntős csapatok játékosaival, kezébe veheti a győztes trófeát és több tízezer szurkoló előtt, elsőként léphet a Maracana stadion gyepére. A kerékpározás mellett a Rékasi és fia imádja a focit. Ezért tartja a színész óriási lehetőségnek, a BringaMánia mostani nyereményjátékát. Rékasinak ugyanis egy  régóta dédelgetett álma válhat valóra. 76 935 ember előtt – fiával együtt – elsőként léphetnek a rió de jeneiró-i Maracana Stadion gyepére a 2014-es foci világbajnokság döntő mérkőzése előtt. Ez azért is óriási dolog, hiszen nemcsak, hogy testközelből tapasztalhatják meg a döntő hangulatát, de egy felejthetetlen stadion túrán is részt vehetnek, amin pl. fényképezkedhetnek a világbajnokság trófeájával is. Brazília legnagyobb stadionja, a Maracana az 1950-es labdarúgó világbajnokságra épült. 63 évvel később, a 2014. július 13-i döntőt is ott játsszák. A brazil „futballszentély” gyepére csak nagyon kevés ember léphetett eddig, azt is nagyon szigorú előírásoknak megfelelően. A Budapest – Rió de Janiró 10.000 km-es távot persze csak képletesen kell letekerni a jelentkezőknek. Egy mobiltelefonra letölthető applikáció segítségével lehet gyűjteni a sorsoláshoz szükséges kilométereket. (a versenyben való részvételhez szükséges játékszabályok a www.bringmania.hu oldalon találhatók). A jelentkezőknek ténylegesen csak 575 km-t kell letekerni. A színész Gájer Bálint énekessel ült biciklire a budapesti Eiffel téren. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top