Close

Nyíregyháza a „Magyar dal fővárosa” 2011-ben

Eger 2010-es nagy sikerű bemutatkozása után 2011-ben már hét vidéki város adta be pályázatát a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. által meghirdetett Magyar dal fővárosa pályázatra. Eger, Esztergom, Pakos, Szarvas, Szombathely és Nyíregyháza versenyét idén az utóbbi nyerte.

 
A kiírás szerint a pályázaton a főváros kivételével bármelyik magyar település indulhatott, amennyiben vállalja, hogy egyedülállóan sokszínű, izgalmas és színvonalas zenei programmal ünnepli a Magyar Dal Napját, vállalja a rendezvény politikamentes megszervezését, és biztosítja annak pénzügyi hátterét. 2011-ben újra pályázott a tavalyi nyertes Eger, de színvonalas programmal jelentkezett másik hat város, Esztergom, Nyíregyháza, Paks, Szarvas, Százhalombatta és 2010 egyik legsikeresebb vidéki helyszíne, Szombathely is.
 
 
 
A neves zenészekből és szakemberekből álló szakmai kuratórium komoly mérlegelés után 2011-ben Nyíregyháza mellett tette le voksát. A nyíregyháziak programjának lényege, hogy a szervezők a város minden pontjára eljuttatják a magyar szerzők műveit szeptember második vasárnapján. Lesznek színpadok, ahol határon túli előadók zenélnek együtt honi sztárjainkkal, és fogyatékossággal élő muzsikusokkal. Felcsendülnek magyar dalok a város minden pontján, az utcákon, az iskolákban, a lakótelepen, a kórházakban, a strandokon, egy színpadot pedig a helyi Büntetés-végrehajtási Intézet udvarán is felállítanak a szervezők. A tervek szerint itt lép majd közönség elé az egyik legnépszerűbb magyar zenekar, a Republic. A programot a hagyományokhoz híven Presser Gábor, a Magyar Dal Napja alapítója nyitja meg.
 
 
 
A Magyar Dal Napja immár az egyik legnépszerűbb hazai zenei esemény. A három éve indult program országos mozgalom lett, 2010-ben már az ország 33 színpadján, közel ötvenezer néző előtt zajlottak a programok, a Magyar Televízió pedig körkapcsolásos élő műsorfolyamban számolt be a nap történéseiről.
 
 
 
A rendezvény főtámogatója idén is az FHB Bank.
 
Lásd még:

 
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top