Ring Magazin

Csütörtök, 2018. Jûlius 19.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Kultúra Kiállítás

KIÁLLÍTÁS

Kultúra - KIÁLLÍTÁS

Az elveszett örökség

Az elveszett örökség

Renoir, Monet, Cezanne képei voltak láthatóak valaha Budapesten, magán gyűjtőknél. A történelem azonban beleírt az egykori magyar művészeti gyűjteményekbe, pontosabban belehasított, értékes darabokat tépve ki. Közismert magyar személyiségek nagy nevű, híres gyűjteményei kerültek külföldre, menekítették darabjaikat sokszor máig ismeretlen menedékekbe. Az elveszett örökség címen a Kieselbach Galériában láthatunk most különös összefoglalót és rendhagyó tárlatot a valaha Magyarországon megtalálható kincsekről.

Többek között Gróf Andrássy Gyula és báró Hatvany Ferenc drámai fordulatokban gazdag sorsa és világhírű, magyarországi gyűjteményük tragikus története is megelevenedik a Kieselbach Galériában, november végéig. Molnos Péter legújabb könyve, az Elveszett örökség című kötet nyújt segítséget a feldolgozásban. 536 oldalon, közel 650 reprodukció segítségével idézi meg a magyar műgyűjtőket és a hazai műgyűjtés aranykorát. Molnos Péter több mint 10 évnyi kutatómunka eredményeként írta meg ezt a páratlan korszakot felölelő könyvét. Korábban sosem publikált dokumentumok és fényképek felhasználásával dolgozott, könyvében gróf Andrássy Gyula, báró Kohner Adolf, Nemes Marcell, báró Herzog Mór Lipót és báró Hatvany Ferenc egykori gyűjteményeit és azok különös-tragikus sorsát idézi meg.

 
Kultúra - KIÁLLÍTÁS

Utcai művészet Szentendrén

Utcai művészet Szentendrén

Két fotel és egy bevásárló kocsi - szokatlan köztéri installáció fogadja Szentendrén a belvárosban járókat...

Kultúra - KIÁLLÍTÁS

Trilógia a Nemzethez

Trilógia a Nemzethez


Az egri csata legfontosabb jeleneteit ábrázolják azok a monumentális festmények, amelyek most Vácra érkeztek. Kakucsi-Csernák Zoltán...

Kultúra - KIÁLLÍTÁS

Kincsek a város alatt - Régészeti kiállítás a BTM-ben

Kincsek a város alatt - Régészeti kiállítás a BTM-ben

Az elmúlt tíz év Budapest területén elvégzett ásatásainak eredményeit tekinti át csaknem kétezer leleten, valamint maket...

Kultúra - KIÁLLÍTÁS

Alfons Mucha alkotásaiból nyílik kiállítás a szegedi Reök-palotában

Alfons Mucha alkotásaiból nyílik kiállítás a szegedi Reök-palotában

A szecesszió meghatározó alkotója, Alfons Mucha grafikájából és fotóiból nyílik kiállítás p&eacut...

Oldal 1 / 2

Megjelent az A Mi Otthonunk júliusi száma

cimlap 2018julius 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 441 vendég böngészi

bav logo kicsi banner