Close

Továbbfejlesztették a japán szupervonatot a 2020-as tokiói olimpiára

Fotó: lanacion.com.ar

A Central Japan Railway vasúttársaság bemutatta a megjelenés előtt álló N700S modelljét, emblematikus „golyó vonatának” új verzióját, amelyet Supreme-nek [páratlannak, mindenek fölött valónak a szerk.] neveznek. Egy olyan modellt, amely 2020-ra lesz elérhető, amikor Japán fővárosa másodszor is az olimpiai játékok házigazdájává válik, közölte az Asahi Shimbun online kiadása.

A japán Sinkanszen – amely közismert nagysebességű vasúti hálózatáról – N700S nevű vonatszériáját újratervezték, ami lehetővé tette új funkciók és berendezések hozzáadását. Az ülések közül mindegyiknél több hely lesz az utasoknak és ellátják őket elektromos csatlakozókkal. Ugyanakkor nagyobb helyet alakítottak ki a kézipoggyász tárolásához, amelyet minden egyes leszállásnál világító értesítési rendszer kísér.
Az N700S „golyó vonat” széria elérheti az óránként 300 km-t, 16 kocsiból áll (amelyek közül két vezérlő kocsi a vonat végein található) és kapacitása elérheti az 1323 főt.
A motorokat újratervezték, 70 kilóval könnyebbek, mint az előző generáció, lehetővé téve a vonat össztömegének 11 tonnával való csökkentését, amely az energiafogyasztás 7 százalékos csökkentését eredményezi.
Ugyanakkor ez a verzió javítja az idomot, hogy elkerülje az alagút kijáratánál keletkező zajokat, egy technikával, amelyet a mérnök, Eiji Nakatsu tervezett, akit a jégmadár csőre inspirált. Így ez alkalommal az újratervezés javítja a légáramlást és csökkenti a hangrobbanás erejét.

lanacion.com.ar

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top