Close

Az első nonstop járat Ausztrália és az Egyesült Királyság között

Fotó: elperiodico.com

A 787-9 Dreamliner vasárnap kora reggel fejezte be 14 498 kilométeres útját az ausztrál várostól, Perthtől a brit fővárosig, egy kicsit több mint 17 óra alatt, tankolás nélkül.

 

A Nagy-Britannia és Ausztrália közötti megállás nélküli járat vasárnap szállt le a londoni Heathrow repülőtéren, a gépet üzemeltető ausztrál Qantas légitársaság közlése szerint.
A gép teljesítette 14 498 kilométeres útját, az ausztrál várostól, Perhtől a brit fővárosig, kicsivel több, mint 17 óra alatt. A légitársaság ezt az útvonalat használta az első megszakítás nélküli kapcsolatnak az öreg kontinens és Ausztrália között, egy 787-9 Dreamliner repülőgéppel, amely kétszer olyan hatékony, mint a Boeing 747-es.
A több mint 200 utas, 16 fős személyzet kíséretében hagyta el a nyugat-ausztráliai Perth városát brit idő szerint szombaton 11 órakor, és a londoni Heathrow repülőtérre 5 óra 2 perckor érkezett meg. A visszafelé tartó járat vasárnap 13 óra 15 perckor indult Nyugat-Ausztrália fővárosába, Perthbe.
Az új útvonal 24% -kal hosszabb, mint az Egyesült Királyság által eddig nyújtott leghosszabb szolgáltatás, a Garuda Indonesia cég által üzemeltetett járat Heathrow és Jakarta között 11 707 kilométeres leszállás nélküli útvonalat tesz meg.
A perth-i járat körülbelül három órával gyorsabb, mint az olyan útvonalak, amelyek a Közel-Keletet érintik, hogy megálljanak repülőgépet cserélni vagy tankolni.
Az ilyen hosszú szünet nélkül utazás kellemetlenségeinek minimalizálására a 787-9 Dreamliner számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek javítják a levegő minőségét és csökkentik a kabin zaját.
A Qantas vezérigazgatója, Alan Joyce szerint az új útvonal „megváltoztatja a játékot” és emlékeztetett arra, hogy a társaság által Ausztrália és az Egyesült Királyság között eddig kínált repülőjáratok, az úgynevezett „kenguruútvonalak” négy napig tartottak és hét állomást tartalmaztak.
Nyugat-Ausztrália kormánya bízik abban, hogy ez az Európával fenntartott leszállás nélküli járat növeli a turisták számát.
Az új útvonal megnyitására vonatkozó bejelentés 2016 végén történt, miután a vállalat és a perth-i repülőtér megállapodásra jutottak, hogy ez a járat használhatja a belföldi terminált, hogy megkönnyítse az Ausztráliában található egyéb célállomásokra való továbbutazást.

publico.es

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top