Close

Utazás 2018

A 41. Utazás kiállításra 23 ország 280 kiállítója hozta el újdonságait a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba. Idén a belföldi díszvendég Hévíz, a külföldi Marokkó volt. A kiállítás társrendezvénye volt a Bringa- és a Futó Expo.

A látogatók két pavilonban, több mint 25 ezer négyzetméteren válogathattak a régiók, országok és irodák kínálatából. Mind az A, mind pedig a D pavilonban kellően áttekinthetően álltak a standok, és a rakodásra is meglehetős alapterületet biztosítottak a pavilonok hosszanti tengelyében elhelyezett paravánok mögött.
A külföldi díszvendég, Marokkó miniszteri szinten is képviseltette magát. Mohammed Sajid, a Marokkói Királyság turisztikai minisztere szerint Marokkó és Magyarország turisztikai kapcsolatai tavaly ősz, a közvetlen légi járatok elindulása óta egyre szorosabbak.


A belföldi díszvendég, Hévíz polgármestere, Papp Gábor elmondta, hogy a Hévíz Balaton Airport további fejlesztése, a Kisfaludy-program szálláshelyfejlesztései, vagy a helyi minőségfejlesztési pályázati támogatások további eredményeket hoznak a jövőben. A tervezett fejlesztések között szerepel gyalogos sétány, új autóbusz-pályaudvar, 44 szobás sportszálló és a tóból elfolyó meleg víz újrahasznosítása.
A kiállítás első napján idén is több szakmai tanácskozást és kerekasztal-beszélgetést tartottak a hazai és nemzetközi turizmus legfrissebb trendjeit, az ágazatot sújtó munkaerőhiányt, az online turizmus tapasztalatait, az iparágban működő startupok tevékenységét felölelő témákban. Külön szekcióban foglalkoztak a gasztro- és borturizmussal, az egészségturizmussal, a hazai repülőterek fejlesztésének kérdéseivel, valamint az LMBTQ közösség utazási szokásaival, az ebben a célcsoportban rejlő turisztikai potenciállal.
Idén először volt az Utazás kiállítás része a 6. Járatlan Utakon Fesztivál, amelyen az ország ismert utazói, bloggerei osztották meg történeteiket és tapasztalataikat a közönséggel. Nagy sikert aratott a 22 tematikus vetítés és pódiumbeszélgetés, amelyek az utazás szinte minden területét felölelték az aktív turizmustól, a bor-és gasztro turizmuson át a futó és sportturizmusig.

Bognár Mária 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top